Ventura New York

Aleksandra Gaca tijdens designbeurs Ventura in New York

In het voorjaar van 2019 vond de International Contemporary Furniture Fair (ICFF) plaats, de grootste interieurbeurs van de Verenigde Staten. Deze beurs is onderdeel van de befaamde NYCxDESIGN week in New York. Tijdens deze week wilde Organisation in Design Nederlandse ontwerpers de kans geven zich te presenteren op de Amerikaanse markt. Amerika is erg geïnteresseerd in Dutch Design. Dankzij deze pilot editie werd onderzocht of deze formule aansluiting kan realiseren voor Nederlandse/Brabantse ontwerpers en bedrijven op de Amerikaanse markt.

Organisation in Design werd in 2005 opgericht door Margriet Vollenberg, zij heeft haar bedrijf toegelegd op en gespecialiseerd in het organiseren van hoogstaande, aansprekende en gewaardeerde designevenementen in verschillende plekken in de wereld. Ze begon ooit met het lanceren, introduceren en promoten van Nederlands design in design-mekka Milaan. Hier heeft ze nu haar specialisme van gemaakt. Op dit moment wil ze interieurontwerpers van Nederlandse bodem onder de aandacht brengen in New York. Aangezien de prijzen in New York erg hoog liggen en ze graag een diversiteit aan Nederlands design wil laten zien, werd Brabant C gevraagd om dit project te steunen. 

Tijdens Ventura New York – The Dutch Edition’ 2019 kregen verschillende Nederlandse start-ups en scale-ups en individuele ontwerpers de kans om zich te presenteren aan opdrachtgevers, potentiële partners, ondernemers en retailers op de International Contemporary Furniture Faire. Er was o.a. werk te zien van Jalila Essaïdi, Aleksandra Gaca en Ruben van Megen.

De beurs biedt interessant potentieel voor het eigenzinnige en maatschappelijke karakter dat het Nederlands/Brabants design kenmerkt. Amerikaans design is op dat vlak minder uitgesproken en juist daarom heeft de beursorganisatie belangstelling voor hetgeen dat Nederlands/Brabants design te bieden heeft.  

Tags: