Tineke Beunders

Portretfoto van Tineke Beunders van Ontwerpduo

Tineke (1982) is industrieel poëtisch ontwerper met een passie voor verlichting. De mogelijkheid om met één druk op de knop de sfeer totaal te veranderen, en elke ruimte te kunnen zien als een speelveld voor licht houdt haar dagelijks bezig.

Tineke Beunders (1982) studeerde cum laude af aan de Design Academy in 2008, en startte samen met Nathan Wierink (1979, eveneens cum laude afgestudeerd aan de Design Academy) ‘Ontwerpduo’ op. Een ontwerpstudio waarmee ze jaarlijks een nieuwe collectie interieuraccessoires, meubels en verlichting neerzetten. Deze ontwerpen worden vervolgens ondergebracht bij diverse labels. Ze werken onder andere voor Fest Amsterdam, Serax, Vij5, Made by Hand en Puik.

Binnen hun ontwerpstudio richt Tineke zich voornamelijk op de art-directie. Bijzondere beelden en sferen maken is haar passie. Verlichting gaat hierbij steeds een grotere rol spelen. Art-directie opdrachten voert ze ook freelance uit voor het nederlandse designmerk Puik.

Tineke timmert zo’n 10 jaar aan de weg, en inmiddels is Ontwerpduo is een gevestigde naam in Nederlands Design. Diverse ontwerpen van het bureau worden wereldwijd verkocht. De ontwerpen zijn vriendelijk, speels, tijdloos en hebben een eigen en herkenbaar kleur- en materiaal gebruik. De laatste jaren richt Ontwerpduo zich voornamelijk op het ontwerpen voor andere labels, maar één ontwerp wordt nog steeds met het grootste plezier in-huis gemaakt: Light Forest. Dit is een van de bekendste ontwerpen van het duo.

Tags: