Tilburg op Vleugels

Jelena Bazova, pianoklas, Tilburg op Vleugels, muziek, festival

Tilburg op vleugels is een festival rond de 65e verjaardag van de Tilburgse componist Jo Sporck die in het buitenland vaker wordt gespeeld dan in Nederland. Te horen en te zien op 29 september, 5, 7 en 14 oktober In Theaters Tilburg en andere locaties in de stad.

Tilburg op Vleugels zet zich in om jongeren in contact te brengen met hoogwaardige klassieke muziek waarbij onder meer het Vlaamse orkest Casco Phil een concert verzorgt met Mozart en Sporck op het programma. Daarnaast is er een pianomarathon gepland met toppianisten Severin von Eckardstein, Ralph van Raat, Daan Vandewalle en Bobby Mitchell. Een karrentocht met jong muzikaal talent presenteert jeugdige pianisten in de Tilburgse openbare ruimte en op de beiaard van de Tilburgse Heikese Kerk zijn nieuwe stukken te horen.

Het is een ambitieus festival, dat verschillende invalshoeken biedt. En voor de eerste keer is er een meerdaags festival rond klassieke muziek in Tilburg. Fantastische pianisten met een wereldwijde reputatie zijn te horen in een programma samen met jonge pianisten en dan ook nog op ongebruikelijke locaties. Dat maakt Tilburg op Vleugels heel bijzonder.

 

Dit project kadert in de opdracht ‘Vernieuwing symfonische muziek’: Geert van Boxtel is sinds april 2018 aan het werk als arrangeur in opdracht van de provincie Noord-Brabant. Zijn opdracht is vorm te geven aan de impuls voor vernieuwing en verbreding van de klassieke en hedendaagse symfonische muziekvoorziening.

Tags: