Alfabet R

Roos Holleman (1989, Tilburg) beschouwt haar werk als aandachtsoefeningen: studies van onderwerpen, van hun details, hun wezen en hun plaats in de wereld.

Johan Rijkers zoekt in zijn werk naar vergankelijkheid en schoonheid met een knipoog naar kitsch en camp. Loek Blonk fotografeert de objecten die Johan maakt, en voegt er een laag van digitale magie aan toe.

In zijn werk wil Remy Neumann (1988) het hebben over thema’s die de dagelijkse beslommeringen overstijgen. Zijn grootste angst is de dood, maar er is volgens hem maar één kracht die sterker is: Transformatie.

De carrière van Roziena Salihu (1994) is een mix van film, theater en schrijven. In alles wat ze doet is het woord de basis. Naast schrijven en performen organiseert ze ook: ze is een van de drijvende krachten achter Art Harder, het platform voor woordkunstenaars.

Rianne Wilbers (1989, Helmond) studeerde klassieke zang aan het conservatorium in Tilburg. In plaats van dat ze stukken zong van mensen die al honderden jaren dood zijn, schreef ze liever zelf muziek samen met hedendaagse componisten. Zo koos ze haar eigen weg en ontwikkelde haar eigen stijl.

Wat betekent het om mens te zijn in de context van robotica en artificial intelligence, en hoe kunnen we onderscheidende kwaliteiten behouden nu mens en machine gaan samensmelten?

De eerste single ‘Old Now’ bereikte al meer dan 9 miljoen streams op Spotify. Zojuist is het debuutalbum van Rosemary & Garlic wereldwijd uitgekomen en staat de band onder grote internationale aandacht.