Alfabet J

De Japans-Koreaanse Jija Sohn (1982) studeerde in 2015 af aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling en werd als eerste choreograaf geselecteerd voor het Moving Forward residentie-traject.

Jelle van Meerendonk heeft een unieke visuele stijl ontwikkeld die zeer herkenbaar is. Daarnaast kiest deze zeer diverse kunstenaar kiest telkens andere disciplines om zijn verhaal te vertellen wat tot verrassende en innovatieve resultaten leidt.

Jeroen Duijf, Blerick 1988, woont en werkt te ‘s-Hertogenbosch. Jeroen schildert voornamelijk karakters van zichzelf in wat lijkt een fantasiewereld.

Julian Edwardes (1979) studeerde aan AKV St Joost en Sandberg Instituut. Hij heeft een achtergrond in beeldende kunst maar is nu vooral actief als muzikant waarbij hij met een modulaire synthesizer improvisatie verkent.

Jazz in Duketown trekt jaarlijks ruim 150.000 bezoekers en richt zich op jazz en aanverwante stromingen van nu. Op de gratis te bezoeken podia in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch treden nationaal en internationaal bekende muzikanten op.

Josua Wechsler onderzoekt op een beeldende manier de verhouding tussen mens en omgeving, het artificiële en het natuurlijke. Zijn doel: een bijdrage leveren voor een duurzame en humane samenleving.

Jenny Ymker gebruikt de hedendaagse vorm van de oude gobelin-weeftechniek (wandtapijten) om verhalen van nu te verbeelden. Zij haalt haar inspiratie uit bijzondere plekken, situaties of gebeurtenissen.

Jalila Essaïdi is een kunstenares en onderneemster gevestigd in Eindhoven. Essaïdi is gespecialiseerd in moderne biotechnologie en biologische kunst.