The Watershed

The Watershed groepsfoto

Watershed is de Zuid-Nederlandse literaire organisatie die vanuit Eindhoven schrijvers helpt hun sporen opvallend te maken en hun talent te ontwikkelen.

Niet alleen in de context van het boek of de podiumpresentatie, maar ook daarbuiten, als onderdeel van andere media. Met talentontwikkelingsprogramma’s, op podia, online, in het buitenland, met onze toekomstige internationale literaire werkplaats.

De literaire ontwikkeling van schrijftalenten is ons culturele doel, radicale empathie ons maatschappelijk mikpunt. Ons geloof dat woorden empathie mobiliseren, verbindt die twee doelen. Wij helpen onze schrijvers met die woorden, en zij creëren vervolgens met hun taal empathie bij het publiek.

Waarom Watershed? Directeur Juliet Gagnon legt uit

We zijn genomineerd (dank Eindhoven Cultuurprijs!), jullie hebben gestemd (dank voor de liefde!) en nu is het handen wringen, nagels bijten en wachten op de uitslag. En kijken naar dit filmpje waarin directeur Juliet Gagnon uitlegt waarom Watershed bestaat. Op 1 november weten we wie de winnaar is van de Stimuleringsprijs van de Eindhoven Cultuurprijs 2018. Zeiden we al spannend? Want spannend!

Geplaatst door Watershed op Maandag 8 oktober 2018

Subsidieregeling Hedendaagse Kunst

Tags: