Strijbos & Van Rijswijk

Strijbos-VanRijswijk_GaudeamusHome_Mensen op podium met kijkdozen

Strijbos & Van Rijswijk inspireren de verbeelding door middel van geluid. Hun installaties en composities transformeren alledaagse locaties, objecten, ruimtes en soms zelfs gedachten.

In hun composities, die variëren van pure muziek tot ruimtelijke installaties, kunnen ze projectie op schermen integreren, de akoestische eigenschappen van de ruimte waar een stuk plaatsvindt. Strijbos & Van Rijkswijk dagen mensen uit om het met een open geest te benaderen. Ze kunnen er omheen lopen, er doorheen lopen, er zelf in gaan zitten. Het geluid kan uit verschillende richtingen komen. Het kan ze omringen, overspoelen. De geluidsbronnen kunnen over een ruimte worden verdeeld – de bezoekers kunnen de verschillende geluidsgebeurtenissen ervaren.

“We dagen ons publiek uit om zich proactief met het werk bezig te houden. Juist deze interactie brengt ons werk tot leven.”

Het werk van Strijbos & Van Rijswijk is niet onopgemerkt gebleven. Ze hebben opgetreden in vele gerenommeerde concertzalen, musea en festivals zoals Norfolk & Norwich festival (UK), Oerol Festival (NL) en Electronic Music Week Shanghai (CN). Daarnaast initieert Strijbos & Van Rijswijk regelmatig projecten voor de openbare ruimte. Klanten zijn over de hele wereld te vinden, van Los Angeles tot New York City en van Montreal tot de provincie Geyonggi in Zuid-Korea.

Subsidieregeling Hedendaagse Kunst

Tags: