So What’s Next?

What’s next in de wereld van Jazz & Beyond? Welke toptalenten staan klaar om internationaal door te breken? So What’s Next? is het frontrunner festival dat jaarlijks vernieuwende, succesvolle (jonge) jazz-artiesten presenteert.

So What’s Next? presenteert zowel artiesten in de traditie als op het grensvlak van hiphop, soul, electro, singer-songwriter, indie-classical en world. Het festival vindt plaats in Muziekgebouw Eindhoven en in de binnenstad van Eindhoven en is in drie jaar tijd – en met drie uitverkochte edities – uitgegroeid tot een begrip in Nederland. De internationale positie wordt vanaf 2016 verder versterkt met o.a. een showcase-event op zondag op diverse podia in het centrum van Eindhoven.

Waar andere jazzfestivals zich richten op het programmeren van het verleden of de actualiteit, biedt So What’s Next? de artistieke urgentie van het moment en beloftes van de toekomst. Het is een richtinggevend Europees showcase festival voor Jazz & Beyond. Het festival biedt de gelegenheid om Brabant (weer) in beeld te brengen als regio waar spraakmakende nieuwe ontwikkelingen in de jazz hun plaats vinden. Het voegt een internationale component toe aan het Brabants muziektalentenproject New Arrivals, die deelnemers aan dat project weer tot voordeel strekt. De samenwerking met partner MOJO Concerts en toonaangevende scouts uit New York zorgen voor een solide basis om een next level te bereiken en op vlieghoogte te komen.

Tags: