Sandro van der Leeuw

TalentHub Kunstloc Sandro van der Leeuw

Voor Sandro van der Leeuw (1990) is zijn toelating voor WOLK definitieve startpunt voor het serieus nemen van zijn carrière als schrijver. Tijd om vol gas vooruit te gaan en alles waar hij van houdt en waar hij goed in is te combineren, te perfectioneren en het heelal in te knallen. 

Op dit moment is Sandro werkzaam als bibliothecaris en programmamaker van de bibliotheek in Cuijk en Gennep. Hiervoor heeft hij allerlei baantjes gehad, met als absolute hoogtepunt zijn acteerdebuut in ID, een educatieve voorstelling over (gender)diversiteit van Theater AanZ. “Wat schrijven betreft voelt het een beetje alsof mijn carrière nu op het punt van beginnen staat. Hoewel ik als student al columns schreef voor het Nijmeegse studentenblad (ANS) en wetenschappelijke artikelen voor Literatuur Zonder Leeftijd, neem ik mezelf als maker pas sinds enkele jaren echt serieus. Dat begon met mijn deelname in het Das Mag Kamp in 2016 en daarna als student aan de academie, waar ik het fotograferen en tekenen (her)ontdekte. Mijn toelating voor WOLK is het definitieve startpunt. Tijd om vol gas vooruit te gaan en alles waar ik van hou en waar ik goed in ben te combineren, te perfectioneren en het heelal in te knallen.”

TalentHub (Kunstloc)

Tags: