Robot Love

Robot Love-Anouk Wipprecht met als cyborg in performance ArcAttack - Fotograaf Kyle Cothern

ROBOT LOVE presenteerde een actueel thema tijdens een grote expositie in Eindhoven in het najaar van 2018: wat betekent het om mens te zijn in de context van robotica en artificial intelligence, en hoe kunnen we onderscheidende kwaliteiten behouden nu mens en machine gaan samensmelten?

Lezingen, workshops en artist in residences vormden een belangrijk onderdeel om het gesprek over robots te prikkelen. ROBOT LOVE had in 2017 een succesvolle prelude tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

De tentoonstelling in 2018 presenteerde het werk van 60 internationale kunstenaars die werken op het snijvlak van kunst, technologie en sociale verandering, onder wie Matthew Barney, Roger Hiorns, Hito Steyerl, Philippe Parreno en LA Raeven. Tevens is er een rijk geïllustreerd boek met een verzameling verkennende en overtuigende essays van gerenommeerde wetenschappers en auteurs zoals Margaret Atwood, Reza Negarestani, Katarina Kolozova en Tobias Revell. Lezers worden zich bewust van het enorme tempo waarmee science fiction tot science fact wordt.

Website:

robotlove.nl

Brabant C

Tags: