Remy Neumann

In zijn werk wil Remy Neumann (1988) het hebben over thema’s die de dagelijkse beslommeringen overstijgen. Zijn grootste angst is de dood, maar er is volgens hem maar één kracht die sterker is: Transformatie.

Remy Neumann werd in 1988 geboren, te Geleen. Hij studeerde aan AKV| St. Joost in Den Bosch en werkt nog steeds in die stad.

In zijn werk wil Remy Neumann het hebben over thema’s die de dagelijkse beslommeringen overstijgen. Zijn grootste angst is de dood, maar er is één kracht die sterker is: Transformatie.

In het oude Egypte geloofde men dat je macht over iets krijgt door er de naam van te weten. Intussen leven we in een maatschappij waar we naast de namen van dingen ook alle andere data verzamelen. Je kan alle gegevens van iemand weten, maar pas als je diegene ziet kun je gestalte geven aan de informatie. Remy gelooft dan ook dat je pas macht over iets kan krijgen als je het gezicht ervan kent.

Het gezicht van transformatie is altijd in beweging, daarom streeft Remy ernaar om schilderijen te maken die iets van deze dynamiek in zich dragen.

Website:

remyneumann.com

Tags: