Playgrounds

Playgrounds_Fotograaf Nadia ten Wolde: mensen in een zaal met verschillende schermen

Playgrounds is een internationaal platform dat zich richt op innovatief bewegend (digitaal) beeld in onder andere animatie, illustratie, graphic design, virtual reality, games en visual effects. De afgelopen 13 jaar organiseerde Playgrounds events in Eindhoven, Amsterdam, Breda, Rotterdam en Tilburg.

Playgrounds is een innovator en verbinder tussen makers, industrie, onderwijs en publiek en biedt een fundament om nieuwe en relevante ontwikkelen in bewegend beeld een boost te geven. Het biedt een podium aan regionaal en (inter)nationaal toonaangevend werk op het gebied van innoverend audiovisueel en grafisch vormgegeven beeld.

Playgrounds toont een programma waarin het proces centraal staat: een line-up van artist talks met internationale toppers uit de industrie (Pixar, Disney, Santa Monica Studio, Dreamworks), exposities, installaties en workshops waarin toegepast en autonoom werk naast elkaar vertoond en besproken worden.

Playgrounds organiseert een jaarprogrammering met de volgende events:

  • BLEND: conferentie en fest met cutting edge motion, graphic, interactive & immersive design in Breda en Amsterdam
  • THE ART DEPARTMENT: conferentie en fest met het thema animation skills, character design, concept art, illustration, games in Eindhoven
  • SESSIONS: meetup’s / seminars / conferenties die verschillende thema’s behandelen in verschillende Nederlandse steden
  • NEXT: talentontwikkelingsprogramma waarbij Playgrounds samen met 6 landelijke partners jaarlijks 6 creatieve talenten ondersteunt

Playgrounds bereikt met deze events ca. 7.500 professionals uit de creatieve industrie per jaar.

Subsidieregeling Hedendaagse Kunst

Tags: