philharmonie zuidnederland

Philharmonie Zuidnederland - Foto: Simon van Boxtel

De philharmonie zuidnederland is een ambitieus en flexibel symfonieorkest onder de artistieke en zakelijke leiding van Stefan Rosu. 

Het orkest voert -met muziek die varieert van Bachs Matthäus-Passion tot wereldpremières van hedendaagse componisten- letterlijk de complete symfonische muziekliteratuur uit. Hiervoor werkt de philharmonie samen met vertrouwde en nieuwe gastdirigenten en solisten.

Innovatie en avontuurlijke cross-overs
Kenmerkend voor philharmonie zuidnederland is de grote aandacht voor innovatie met avontuurlijke cross-over programma’s zoals Opera op de Parade in Den Bosch, de Opera Sing Along in Den Bosch en i-Classics, waarbij het publiek klassieke muziek beleeft op een totaal nieuwe manier.

Het orkest innoveert ook door de verbinding te zoeken met het bedrijfsleven.

Binding met de regio
Elk seizoen is er veel ruimte voor activiteiten die raken aan de muziekbeleving in de regio zoals (in Noord-Brabant): Opera op de Parade, de viering van het 700-jarig bestaan van het Illustre Lieve Vrouwe Broederschap in de Sint Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch en de nieuwjaars- en carnavalsconcerten.

Amateurmuziek en talentontwikkeling
Een ander aspect van het regionale beleid zijn de banden met de amateurmuziek en de talentontwikkeling. Dat uit zich in o.a. de HAFA-concerten, bijdragen aan de Brabantse strijkers- en blazersdagen, de samenwerking met het Euregio Jeugd Orkest en het Prinses Christina Concours.

Muziek voor jonge gasten
Verder is educatie een wezenlijk onderdeel van philharmonie zuidnederland. Van een muzikale voorstelling van het hele orkest tot een klein, intiem ensemble op school of een verdiepende workshop in de klas: philharmonie zuidnederland biedt een breed spectrum aan educatieprojecten voor leerlingen uit het primair-en voortgezet onderwijs.

Subsidieregeling Hedendaagse Kunst

Tags: