Of ik gek ben

‘Of ik gek ben’ is het speelfilmregie- en scenariodebuut van Frank Lammers, naar de gelijknamige roman van de Brabantse auteur Michiel Stroink. De film is een hedendaags drama met thriller-elementen en een rauw, zwart-komisch randje.

De succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin is compleet in de war als hij in een tbs-kliniek belandt omdat hij zich niets herinnert van wat er gebeurd is. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin hier weer grip op zijn leven en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was in zijn vorige leven. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

Mike Weerts (hoofdrolspeler en initiatiefnemer) verwierf de rechten van de roman, die zich grotendeels in Brabant afspeelt en werd opgenomen, en nam het initiatief tot de productie in Brabant, mede geïnspireerd door het toegankelijke productieklimaat dat hij en Lammers aantroffen tijdens hun beider medewerking aan de film De Bende van Oss.

Tags: