Night of the Nerds

Night of the Nerds

Night of the Nerds is een uniek event waar jongeren worden ondergedompeld in de wereld van techniek, innovatie en creativiteit. 

In samenwerking met een netwerk van partners uit het bedrijfsleven organiseert Night of the Nerds het event om jongeren op interactieve wijze in aanraking te brengen met beroepen van de toekomst. Naast technologie en innovatie is gekozen voor een artistieke insteek in de programmering.

Night of the Nerds faciliteert jongeren om laagdrempelig kennis te maken, actief onderdeel te zijn én te worden geïnspireerd door de vormgevers van de toekomst, zowel op het bedrijfsmatige – als op het cultureel creatieve vlak. De focus en de formule van Night of the Nerds is gekoppeld aan creativiteit, verbeelding, technologie en innovatie en sluit daarmee naadloos aan op het profiel van Brabant. Op Night of the Nerds ontmoeten jongeren the brightest minds in technology and creativity: game changers en jonge helden, zoals talenten van innovatieve technologiebedrijven, veelbelovende studenten van technische- en creatieve opleidingen en getalenteerde makers uit de creatieve industrie en e-cultuur. Zij staan garant voor een inspirerend en feestelijk programma met robots, virtual reality, gaming, 3d-printen, augmented reality, Internet of Things, sensortechnologie, sound design, coding, interactieve installaties, nanotechnologie, beroepen van de toekomst en nog heel veel meer.

Het programma bestaat uit meer dan 55 experiences, clinics, shows, techtalks en een testlab. Voor VO en MBO opleidingen is er een middagprogramma met aandacht voor meer educatieve activiteiten.

Brabant C

Tags: