Winnaars Publieksprijs bekend

Winnaars Brabant Cultuur Publieksprijs 2018

Frank Adams, Marieke Vromans en Jacqueline Hamelink hebben de Brabant Cultuur Publieksprijs gewonnen! Drie kunstenaars, drie cultuurmakers, drie veelzijdige talenten. Én Brabants.

Talentontwikkeling is een belangrijk thema voor Brabant. De Brabantse aanpak van talentontwikkeling is uniek. Want we benutten kansen met andere sectoren, bundelen krachten en investeren in duurzame initiatieven. Hiermee zorgen we voor een betere positie van makers en een sterkere kunst- en cultuursector.

 

 

Op zoek naar talent

 

Om het thema talentontwikkeling een gezicht te geven, gingen we op zoek naar drie Brabantse talenten. En wie kan beter bepalen wat de Brabantse talenten van het moment zijn dan de kunst- en cultuursector zelf? Daarom vroegen we eind 2017 aan de sector op welke talentvolle Brabantse makers en creatief ondernemers zij het meest trots zijn. De talenten moeten een uitzonderlijke (inter)nationale prestatie hebben geleverd, afkomstig zijn uit Brabant of wonen en/of werken in Brabant en de potentie en ambitie hebben om een groot publiek te bereiken.Er werden maar liefst 170 namen voorgedragen. Op basis van het aantal vernoemingen werd een lijst van 30 genomineerden samengesteld. Vervolgens kon het publiek kennis met ze maken en stemmen op hun drie favoriete kunstenaars.

 

 

Gezicht van de campagne

 

Uit de 170 inzendingen en 30 genomineerden werden performer Jacqueline Hamelink, dirigent Frank Adams en beeldend kunstenaar Marieke Vromans gekozen. Zij krijgen een bedrag van 2500 euro en worden het gezicht van de campagne.