Textieltalk

Het TextielMuseum organiseert iets nieuws: TextielTalk, een actualiteitengesprek op de zondagmiddag. Bibliothecaris Jantiene van Elk bespreekt een podcast, kranten- of tijdschriftartikel of een boek dat past bij één van onze tentoonstellingen. Vervolgens gaan deelnemers met elkaar in gesprek over het onderwerp. Na afloop kun je aansluiten bij een gratis rondleiding door de tentoonstelling! Thema’s zoals inclusieve mode, koloniale handel en Bauhaus komen aan de orde.

 

De eerste TextielTalk:

Datum: zondag 24 maart  Tijd: 14:30 – 15:30
Plaats: bibliotheek van het TextielMuseum
Onderwerp: Inclusieve mode 

 

Inclusieve mode
Onze identiteit komt tot uitdrukking in onze kleding. Mode-activisten zoals Janice Deul, strijden tegen het eenzijdige beeld in mode en lifestylemagazines. Deze bladen kunnen volgens hen veel inclusiever zijn door niet alleen het dominante schoonheidsideaal te laten zien: wit, dun en jong. De tentoonstelling ‘Cultural Threads’ onderzoekt de verschuivende grenzen tussen landen en mensen, machtsverhoudingen en culturen.

 

In deze TextielTalk praten we over ons schoonheidsbegrip aan de hand van het gesprek tussen Janice Deul en Lex Bohlmeijer in de Podcast ‘Ons schoonheidsbegrip is toe aan een grondige herziening’ van De Correspondent.

 

Aanmelden kan via bibliotheek@textielmuseum.nl.

 

Bezoek de website voor meer informatie over TextielTalk.