Hét Grootste Cultuurdebat in Brabant

Dinsdag 12 maart om 19.00 uur vindt het grootste Cultuurdebat in Brabant plaats. Toegang is gratis en iedereen is welkom. Want zo vlak voor de statenverkiezingen is dit hét moment om met elkaar in gesprek te over de kracht van cultuur in Brabant.

 

Een nieuwe cultuurbeleidsperiode staat voor de deur. Op 20 maart gaan we naar de stembus om statenleden te kiezen die de komende jaren het plan voor de Provincie Brabant verder gaan ontwikkelen en uitvoeren. Nu is hét moment om met elkaar in gesprek te gaan over wat de kracht is van een sterke culturele sector voor Brabant. En hoe we die in de komende beleidsperiode kunnen vergroten.

 

Wat is de culturele blik op de toekomst en wat is de provinciale politieke ambitie hierbij? De Brabantse culturele sector bundelt zijn krachten en organiseert 12 maart in de LocHal het grootste cultuurdebat in Brabant in verkiezingstijd. Voor publiek, toekomstige statenleden en partijen uit de culturele sector.

 

Wat:               Cultuurdebat Brabant
Wanneer:      12 maart 2019
Tijd:                19.00 uur
Waar:             De Kennismakerij, LocHal, Tilburg

 

Met inspirerende bijdragen van: Jan Post (oud-voorzitter hoofddirectie Philips), Manon Bell (adjunct-directeur basisschool Westwijzer Helmond), Mark van Beers (sectormanager GGD West Brabant) en Piet Menu (zakelijk leider Het Zuidelijk Toneel).

 

Ook de politiek is ruim vertegenwoordigd. Aanwezig zijn onder andere: Martijn Gruijthuijsen (nr. 2 VVD), Henri Swinkels (nr. 2 SP), Patricia Brunklaus (nr. 9 GroenLinks), Bart Pauwels (nr. 4 PvdA), Marcel Deryckere (nr. 4 CDA), Hermen Vreugdenhil (nr. 1 Christenunie-SGP) en vertegenwoordigers van Lokaal Brabant, PVV en D66.

 

Michel Jehae (Tilburg DebatStad) leidt het gesprek en legt prikkelende stellingen voor aan de aanwezigen.

 

Denk en praat mee. Verbeeld de toekomst!

 

De Kunst van Brabant, Brabant C, DOKc, de Kennismakerij, Tilburg DebatStad en Kunstloc