FOOTNOTE100, een ode aan Tilburg

In december 2018 vond de muzikale performance FOOTNOTE100 plaats in de LocHal in Tilburg. Vijfentwintig tweedejaarsstudenten van Fontys Academy of Music and Performing Arts (Fontys AMPA) werkten samen met vijfenzeventig Tilburgse amateurmusici van zeer verschillende achtergronden. FOOTNOTE100 was een feestelijke muziekperformance ter ere van het 100-jarig bestaan van Fontys Conservatorium

 

Footnote100 was  een ode aan Tilburg, de gastvrije stad die steeds verandert. De muziekperformance was een samenwerking van EELT Theatercollectief, Fontys AMPA en ContourdeTwern met muziek van Loes Reiling in een concept en regie van Monique Zijp.

 

Ontmoeting

 

Raf De Keninck, Managing director Department of Music (Fontys), vroeg hiervoor Monique Zijp, artistiek leider en regisseur van EELT Theatercollectief dat bekend staat om gedurfde muzikale community art projecten. Zij bedacht een concept om de 100-jarige verbinding tussen Fontys AMPA en de stad en haar voortdurende verandering tot uitdrukking te brengen. Het werd een concept waarin studenten van Fontys AMPA en muzikanten uit alle wijken van Tilburg, van alle leeftijden en achtergronden, met allerlei instrumenten en muziekvoorkeuren elkaar ontmoeten. De musici repeteerden samen en leerden van elkaar, zoals dat in een ideale stad werkt. Zij speelden de nieuw geschreven compositie Footnote100 van Loes Reiling. De weg naar de muziekperformance toe is hierbij net zo belangrijk als de performance zelf. Het project biedt door de unieke ontmoeting kansen aan nieuwe talenten. EELT Theatercollectief realiseert muziekperformance Footnote100 verder met ondersteuning van Provincie Noord-Brabant, ContourdeTwern en Seats2Meet Tilburg.

 

Kijk voor meer informatie, foto’s en video’s www.eeltweb.nl.