150-jarig jubileum Factorium

Het gebouw van Factorium zindert nog na..! Het weekend van 16 en 17 februari 2019 stond helemaal in het teken van het 150-jarig jubileum met een grootse Jubileumshow Circle of Talent op zaterdag en een Jubileumfestival op zondag. Als klap op de vuurpijl kreeg Factorium uit handen van loco burgemeester Marcelle Hendrickx de Tilburg Trofee uitgereikt én een Cultuur Innovatie Cheque van 10.000 euro!

 

Factorium Podiumkunsten ontving de Tilburg Trofee vanwege het 150-jarig bestaan en de belangrijke rol in Tilburg op het gebied van kunsteducatie gedurende deze jaren.

 

De Cultuur Innovatie Cheque besteed Factorium aan cultuurprojecten voor senioren. Daarbij gaat het er niet alleen om cultuur voor deze groep bereikbaar te maken, maar ook om hen de betekenis en impact van kunst en cultuur te laten ervaren. Bij ouderen verdwijnt dat stuk vaak naar de achtergrond door o.a. praktische omstandigheden, beperking in beweging of cognitieve vaardigheden, of gewoon niet meer durven of doen. Factorium wil die barrières doorbreken.

 

Foto: Jostijn Ligtvoet