Klassiek op de Dommel

Klassiek op de Dommel logo

‘Klassiek op de Dommel’ is een evenement dat op 23 september 2018 voor het eerst werd gehouden in de Gemeente Boxtel. Helaas kon dat vanwege het noodweer niet op een ponton op het riviertje, maar op een overdekt podium. De missie van ‘Klassiek op de Dommel’ is klassieke muziek onder de aandacht brengen van een breder publiek; ouderen en jongeren waarbij culturele diversiteit wordt nagestreefd en op verschillende manieren cross-overs worden gemaakt.

Cruciaal is dat het een lokaal initiatief is, van mensen die een lokaal en regionaal netwerk hebben van muziek en musici. Door het op een bijzondere plaats te programmeren (op de Dommel) is het voor iedereen toegankelijk, wat minder serieus en wat luchtiger. De onverwachte plek draagt daar aan bij.

De ambitie van de organisatie is om met dit evenement een inspirerend voorbeeld te realiseren voor andere gemeenten langs de Dommel. Interessant om te kijken of je vanuit een toeristische invalshoek een aantal Dommel-gemeenten kunt verbinden door middel van muziek. Daarmee verbreed je ook je doelen, het zou prachtig zijn als dat lukt. De eerste contacten zijn met diverse gemeenten al gelegd, om dit bij de volgende editie over twee jaar te realiseren.

Vernieuwing symfonische muziek

Tags: