Joël Domingos

Joël Domingos, Nederlandse rapper

Rapper, zanger en producer Joël Domingos (Hoek van Holland, 1995) woont sinds enkele jaren in Tilburg, waar hij rap aan de Rockacademie studeert. In 2020 verwacht hij zijn diploma te halen. Hij maakt Nederlandstalige popmuziek met een mix van hiphop, soul, R&B en disco. 

“Toen ik net aan de rockacademie startte, begon mijn muzikale carrière te professionaliseren. Ik ging toen met een band spelen, om de liveshows aantrekkelijker te maken voor publiek. Daarnaast begon ik ook meer te zingen en kreeg zo een breder geluid. In 2017 bracht ik mijn solo-EP Lullaby uit die goed werd ontvangen met in totaal 350.000 streams. Dit jaar breng ik een nieuwe EP uit waarop ik mijn zoektocht naar verbreding heb doorgezet en waarop ik meer experimenteer. Live speel ik met een zeskoppige band die ik zelf heb samengesteld.”

Joël deed mee aan Popronde 2018, zat in de finale van de Grote Prijs van Nederland 2018 in de categorie hiphop en was live te horen bij 3FM. In 2019 brengt hij twee EP’s uit, één in het voorjaar en één in het najaar.

“Joël valt op door zijn volwassen en moderne popgeluid. Daarnaast denkt hij ook heel goed na over de vormgeving van zijn act als muzikant: naast dat hij schrijft, zingt, produceert en performt, regisseert Joël ook zijn eigen video’s. Zo werkt hij aan een duidelijke eigen sound en profilering.” – Joep Smeets (programmeur poppodium 013) over Joël Domingos

Binnen de TalentHub Brabant gaat Joël aan de slag met zijn verdere ontwikkeling als kunstenaar.

Website:

joeldomingos.nl

Over de subsidieregeling

Om talenten verder te ontwikkelen en te helpen om van hun opleiding hun beroep te maken, is er voor de professionele kunsten TalentHub Brabant. Dit is een werkwijze die werd ontwikkeld door de Brabantse professionele kunst- en cultuursector, Kunstloc en de provincie.

Tags: