Factorium Podiumkunsten – LINK

Wijkorkest_Tilburg_Noord_foto_Ma

Factorium Podiumkunsten is een instelling voor kunsteducatie met als werkgebied de gemeenten Tilburg en Goirle. Ze bieden een groot scala aan lessen, cursussen en workshops op het gebied van de podiumkunsten: muziek (pop, jazz, wereldmuziek, licht en klassiek), dans, theater en musical. Ruim 6000 cursisten volgen jaarlijks één of meerdere cursussen.

De activiteiten van en mogelijkheden bij Factorium Podiumkunsten zijn heel divers en qua niveau gericht op zowel beginners als gevorderden, enthousiaste amateurs als toekomstige professionals. Er is ruimte voor kennismaken, verdiepen en specialiseren. Ook bieden zij mogelijkheden voor alle leeftijdsgroepen, van de allerkleinsten tot de senioren.

Daarnaast geeft Factorium ruimte aan productie en presentatie. Factorium Podiumkunsten biedt een podium voor diverse voorstellingen en uiteenlopende optredens voor iedereen die bij hen een cursus volgt, maar ook voor derden. Daarnaast zijn er bij Factorium Podiumkunsten allerlei manieren om je eigen ‘product’ te maken en verder te ontwikkelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het componeren van eigen muziek.

Talentontwikkeling
Wie interesse heeft om zich beroepsmatig te ontwikkelen op het vlak van de podiumkunsten is bij Factorium aan het juiste adres. Ze geven auditietrainingen en vooropleidingen voor theater, muziek, dans en musical. Factorium heeft goede connecties met de beroepsopleidingen en weet precies wat je nodig hebt.

Ook op school en in de wijk
Factorium Podiumkunsten is inmiddels meer dan een aanbieder van cursussen Je komt hen ook tegen ‘in de wijk’ waar ze jaarlijks vele mensen laten genieten van podiumkunst. Doel hiervan is om kunst- en cultuur bereikbaar te maken voor iedereen en gebruik te maken van de verbindende kracht die dit heeft.

Factorium Podiumkunsten is ook te vinden op een groot aantal basisscholen en BSO’s in en om Tilburg. Daar geven ze jaarlijks zo’n 25.000 leerlingen les. Factorium Podiumkunsten biedt een programma aan waarbij leerlingen gedurende hun hele basisschooltijd binnen- en buitenschools ondergedompeld worden in dans, muziek en theater. Het middelbaar en hoger onderwijs kan bij hen terecht voor workshops en gastlessen. Factorium Podiumkunsten verzorgt in dit alles een aanbod op maat.

Samenwerking
Factorium Podiumkunsten initieert en ondersteunt ook diverse losse projecten, is regelmatig een schakel tussen allerlei diverse partijen en wordt ook gevonden als politiek gesprekspartner. Ze werken regelmatig samen met allerlei partijen, waaronder andere kunst- en cultuurinstellingen, amateurkunstenaars, onderwijs, bedrijven, podia, wijkcentra en kunstvakopleidingen.

Subsidieprogramma: Impulsgelden

Tags: