Euregio Jeugdorkest

Euregio Jeugdorkest met solist Jeroen Vrancken (oudlid van het EJO). Fotograaf: Piet Henrard

Het Euregio Jeugdorkest (EJO) is een symfonieorkest dat als doel heeft getalenteerde jonge muzikanten de kans te geven om in orkestverband te (leren) musiceren, hen in contact te brengen met de grote klassieke orkestliteratuur en dit uit te voeren op diverse openbare concertpodia.

In 1985 werd het Euregio Jeugdorkest opgericht door een intensieve samenwerking van een aantal muziekacademies in Nederland en België. Sindsdien musiceert het EJO op het hoogste niveau, rekening houdend met de muzikale bagage van de jonge muzikanten. De leeftijd van 13 tot circa 24 jaar garandeert jaarlijks vernieuwing van het orkest . Jongeren uit Nederland, Vlaanderen en Duitsland kunnen voorspelen tijdens de jaarlijkse auditiedag.

In 2002 volgde de Belgische dirigent Hans Casteleyn dirigent Edmond Saveniers op als muziekdirecteur van het orkest.

Het Euregio Jeugdorkest heeft met uiteenlopende topartiesten samengewerkt, waaronder Carel Kraayenhof (bandoneon), Timora Rosler (cello), de New Black Eagle Jazz Band uit Boston (U.S.A.), het Paul van Kemenade Quintet en de popgroep Krezip.

Daarnaast biedt het orkest graag een podium voor uitzonderlijk getalenteerde musici uit eigen gelederen.

Het Euregio Jeugdorkest won verschillende prijzen waaronder in 2018 de Eerste Prijs Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten Nederland.

Het Euregio Jeugdorkest gaat regelmatig op concertreis. Zo gingen ze in 2018 naar Wenen in Oostenrijk.

Subsidieregeling Hedendaagse Kunst

Tags: