Elianne van Elderen

Portretfoto Elianne van Elderen - (c) Kunstloc

Elianne van Elderen (1997) schrijft voornamelijk poëzie en korte verhalen, die ze ook regelmatig voordraagt op (literaire) podia. Ze volgt een schrijfopleiding (Creative Writing) en ze nam in 2017-2018 deel aan het talentontwikkelingstraject van Tilt.

Naast haar schrijfopleiding (Creative Writing) nam ze in 2017-2018 deel aan het talentontwikkelingstraject van Tilt. In 2018 stond ze in de finale van Write Now en won ze de eerste prijs poëzie bij de Interuniversitaire Literaire Prijs, waardoor haar gedichten werden gepubliceerd in DW B, en in 2019 won ze daar ook de eerste prijs in de categorie proza. Voor Tilt Inc was ik in 2018 Writer in Residence bij de Provincie Noord-Brabant.

“Ik schrijf voornamelijk poëzie en korte verhalen, die dan bijvoorbeeld gaan over kinderen die hun cavia’s vermoorden, ongemakkelijke Tinderdates, glow-in-the-dark-midgetgolfbanen, en fietstochtjes in groep 8 langs de vleesverwerkingsfabriek in mijn Brabantse geboortedorp.” Daarmee stond ze op podia zoals Onbederf’lijk Vers festival, Stukafest Preview, Go Short Filmfestival en Amsterdamse Museumnacht.

Naast tekst op papier, probeer ik te experimenteren met het combineren van tekst en beeld of andere kunstvormen, wat onder andere te zien is op Instagram. Op dit moment werk ik onder andere aan een installatie die bestaat uit een video in een tent waarop ik een van mijn teksten heb geborduurd.

Ik hou ervan om mezelf nieuwe dingen aan te leren (shoutout naar YouTube-tutorials) en zo mijn werk te blijven vernieuwen. Zo heb ik een dossier bestaande uit boterhammenzakjes met uitgeprinte Wikipedia-artikelen die ik interessant vind, probeer ik mezelf ukulele te leren spelen, en heb ik met een lasercutter het paleis van Versailles in plexiglas gemaakt.”

Bijke Aarts (Tilt) over Elianne: “Elianne deed al eerder mee aan Talent op Tilt en daar bleek al dat zij beschikt over een enorm talent. Ze heeft een zeer eigen stijl die blijft verrassen en intrigeren. Aan het einde van het vorige traject kwam haar ontwikkeling goed op gang, daarom is het mooi dat ze nu verder kan groeien binnen WOLK. Ze is zeer gemotiveerd om nieuw werk te maken en laat zich goed begeleiden. Er ligt een wens om sterker te worden in podiumpresentatie, maar ook om aan een goed netwerk te bouwen. Met de juiste hulp en mensen gaat Elianne ver komen.”

Tags: