EKWC

EKWC-1996_Tony_Cragg_tentoonstelling-25

Sundaymorning@ekwc is een internationale werkplaats waar kunstenaars, ontwerpers en architecten de technische en artistieke mogelijkheden van keramiek verkennen.

Sundaymorning@ekwc opereert als een artist-in-residence centre en als een centre of excellence. Het doel is om de ontwikkeling van keramische kunst, design en architectuur te promoten.

Artist-in-residence
Als artist-in-residence centre verwelkomt Sundaymorning@ekwc jaarlijks ongeveer 60 kunstenaars, ontwerpers en architecten om te experimenteren met keramiek voor een periode van drie maanden.

Sundaymorning@ekwc biedt niet alleen ateliers, werkplaatsen, de meest geavanceerde apparatuur en leefruimte, maar ook de steun van een team van specialisten. Dit team geeft een unieke toegevoegde waarde aan het verblijf, aangezien 75 % van de deelnemers geen of weinig ervaring met keramiek hebben. Dankzij deze intensieve begeleiding kunnen de deelnemers hun vooropgestelde plannen realiseren.

Deelnemers kunnen een aanvraag indienen via wereldwijde publieke aanvraagrondes.

Centre of excellence
Als een centre of excellence moedigt Sundaymorning@ekwc haar medewerkers en deelnemers aan onderzoek te doen op artistiek en technisch gebied. De verworven kennis en inzichten worden gedocumenteerd en internationaal verspreid door middel van publicaties, tentoonstellingen, masterclasses en conferenties.

Partners
Sundaymorning@ekwc werkt samen met kunstacademies, de keramische industrie, verschillende wetenschappelijke onderzoekscentra , musea en galeries in de vorm van speciale projecten.

Subsidieregeling Hedendaagse Kunst

Tags: