EELT Theatercollectief

EELT_Dokter Kanda

EELT is een theatercollectief van professionals uit muziek, theater, film, beeldende kunst en educatie. EELT maakt poëtische producties over die dingen in ons leven waar we ‘eelt op onze ziel’ van krijgen of juist kwijtraken. 

EELT maakt theater op locatie: erfgoedlocaties, in de wijk, op bedrijven en scholen, op festivals en op symposia in Nederland en daarbuiten.EELT heeft bewust géén eigen ‘huis’. Als nomadisch gezelschap is EELT altijd te gast. Met theater op locatie wil Eelt zoveel mogelijk mensen laagdrempelig laten genieten van een creatief proces als deelnemer of als publiek. EELT maakt voorstellingen, acts, workshops, concepten en films. Oude en nieuwe verhalen verbonden aan de locatie en mensen uit Nederland of van ver daarbuiten, zijn de bron voor de EELT producties. Ze gaan over de momenten in het leven waar verschillende ideeën elkaar soms schurend ontmoeten. Daar ontstaan nieuwe oplossingen.

Doel
EELT is idealistisch. EELT ziet veranderingen in onze wereld zoals toenemende diversiteit, technologische ontwikkeling, mondiale balansverschuiving als kansen. Het doel van EELT is om met zoveel mogelijk mensen, in toegankelijke professionele creatieve processen tot frisse ideeën, begrip en nieuwe inzichten te komen om zo, spelend en experimenterend, bij te dragen aan de wereld in ontwikkeling.

Website:

eeltweb.nl

Subsidieregeling Hedendaagse Kunst

Tags: