Dukebox

wYzer-webuse-mannen op podium die dansen

DUKEBOX is hét productiehuis voor urban & hiphop in Den Bosch. Een broedplaats, een netwerk en een homebase voor iedereen die actief is in de Bossche urbanscene. 

Al staat Den Bosch niet bekend als ‘urban stad’, de urban cultuur leeft volop. Uitverkochte hiphopfeesten en festivals, zelfstandige breakdancescholen met meer dan 150 leerlingen, urban professionals die als artiest én docent heel het land doorreizen tot steeds meer legale muren voor street art! DUKEBOX is trots op deze ontwikkeling en brengt de scene samen om gezamenlijk tot the next level te komen.

Dat doen ze via hun 3P-aanpak: platform – projecten – plek.

Platform: DUKEBOX verbindt de Bossche urban initiatieven en actievelingen. Hierdoor ontstaat een sterk en breed netwerk wat leidt tot meer samenwerking, kruisbestuiving en het maken van een gezamenlijke vuist. Als platform zorgt DUKEBOX ook dat er één aanspreekpunt is zodat de urban scene makkelijk te vinden én te bereiken is. Daarnaast maakt DUKEBOX zich hard voor de scene op gemeentelijk en provinciaal niveau met o.a. het manifest: “Ruimte voor Urban” en deelname aan het B5UP.

Projecten: DUKEBOX realiseert projecten met samenwerkingspartners uit of buiten de urban scene. Want met een netwerk binnen en buiten de scene kan DUKEBOX de nodige kennis, ervaring en actievelingen uit de urban scene inzetten bij de meest uiteenlopende projecten (van een urban theater productie op Festival Circolo tot workshops bij events van het jongeren werk of een spoken word-avond bij de Bibliotheek tot het inrichten van InspiratieLab bij zorginstelling Cello).

Plek: DUKEBOX woont samen met het World Skate Center aan de Buitendijk 2. Hier vindt men werkplekken, een flexatelier en een kleine studio. Daarnaast is er een chillhoek met een ruime keuze aan games & DVD’s of even niks te doen. Met deze plek wordt ontmoeting, kruisbestuiving en experiment gefaciliteerd en een uitvalbasis geboden aan het platform en de projecten.

Credits video: Minelli Media

Website:

dukebox.nl

Subsidieregeling Hedendaagse Kunst

Tags: