Dave Hakkens

Dave Hakkens studeerde Industrieel Ontwerp aan de Design Academy in Eindhoven. Met zijn projecten werkt hij mee aan een oplossing voor onze afvalberg

Voor zijn afstudeerproject ‘Phonebloks’ kreeg Dave wereldwijde lof. Het idee erachter is om modulaire telefoons te produceren, die je kan aanpassen naar wens en waarvan je kapotte onderdelen eenvoudig kan herstellen. Zo krijg je dus minder ‘e-waste’.  

Met ‘Precious Plastics’ onderzoekt Dave Hakkens productiemethodes om nieuwe spullen te maken van gebruikt plastic. Hij ontwerpt en bouwt hiervoor zijn eigen machines. Die houdt hij bewust eenvoudig, zodat iedereen ze kan maken en zo ook plastic recycleren. Dave deelt immers zijn ontwerpen en productiemethoden op preciousplastics.com. Hierdoor zijn mensen over de hele wereld plastic aan het hergebruiken en verdienen ze er zelfs geld mee.  

Via ‘Story Hopper’, een derde project van Dave, verzamelt en deelt hij eigen verhalen en verhalen van anderen over oplossingen om afval te verminderen.  

Tijdens de Dutch Design Week 2017 presenteerde Dave zijn project ‘Precious Plastics’. Hiervoor ontving hij het VPRO Toekomst Bouwdepot van het programma De Toekomstbouwers.  

Genomineerde Brabant Cultuurprijs 2018

Tags: