Dag van de Toekomstmuziek

Dag van de Toekomstmuziek

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen, het Prinses Christina Concours en CHV Academy, Circle of Talent sloegen de handen ineen. Gezamenlijk organiseerden zij de Dag van de Toekomstmuziek op zondag 24 maart op CHV de Noordkade in Veghel/Meierijstad. Tijdens deze dag, die in het teken stond van jeugd, muziek en ontmoeting, kon men genieten van de regiofinale van Brabantse muziektalenten, een concert van het Brabants Jeugd Project Orkest en een congres met verschillende workshops.

De dag stond in het teken van de toekomst van het Brabantse muziekleven. In de middag werd er een congres georganiseerd over de muzikale toekomst van de provincie en de rol die de jeugd hierin speelt. Trompettist Eric Vloeimans was keynote-speaker, er konden verschillende workshops worden gevolgd en er was uiteraard volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Het doel van deze dag was dan ook om muzikale organisaties, verenigingen, docenten, muzikanten, deskundigen en andere belanghebbenden samen te brengen, om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Een speciaal samengesteld jongerenpanel sloot aan bij de workshops om niet alleen over, maar vooral ook mét de jeugd in gesprek te gaan over de muzikale toekomst van de provincie.

Ook werd op de Dag van de Toekomstmuziek het Brabantse muziektalent in de schijnwerpers gezet. Om 14.00 uur ging de regiofinale van het Prinses Christina Concours van start. Bezoekers kregen, tijdens het congres, de mogelijkheid om Brabantse toptalenten te horen spelen tijdens dit concours. De prijsuitreiking van het Prinses Christina Concours vormde het gezamenlijke sluitstuk van de middag. De avond werd ingevuld door het Brabants Jeugd Project Orkest, waarin talenten van muziekverenigingen uit heel Brabant samenspeelden. Zij zorgden met een groots theaterconcert in de grote zaal van Theater de Blauwe Kei voor een spectaculaire afsluiting van deze bijzondere dag.

De werkwijze van Circle of Talent

 

Dit project kadert in de opdracht ‘Vernieuwing symfonische muziek’: Geert van Boxtel is sinds april 2018 aan het werk als arrangeur in opdracht van de provincie Noord-Brabant. Zijn opdracht is vorm te geven aan de impuls voor vernieuwing en verbreding van de klassieke en hedendaagse symfonische muziekvoorziening.

Tags: