Bosch Parade

Bosch Parade

Bosch Parade is een kunstmanifestatie die plaatsvindt op de wateren van ’s-Hertogenbosch, geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch. De organisatie wil kunst op eigentijdse wijze inzetten om mensen te verbinden én om te inspireren en verrassen. Met het Den Bosch 500 jaar 2016 achter de rug, vindt in 2019 de 8e editie plaats van deze unieke muzikale en theatrale drijvende optocht met hedendaagse objecten. 

De manier waarop Bosch Parade zich presenteert is een goede artistieke vertakking van de Brabantse optochtentraditie, maar er wordt ook naar nationaal en internationaal bereik gekeken. De samenwerking met kunstproducent Mothership uit Rotterdam is nieuw en intrigerend. Deze samenwerking zou Bosch Parade naar een hoger niveau moeten tillen en zo meer aandacht kunnen genereren. Dit kan ook duurzame versterking in de positie van deelnemende Brabantse kunstenaars, en van de uitstraling van Brabant als sterke cultuurregio tot gevolg hebben. 

De organisatie van Bosch Parade is ambitieus en durft nieuwe wegen in te slaan, wat zorgt voor een vernieuwd concept van een reeds uniek evenement. Door de steun van Brabant C kan het evenement een overtuigende stap zetten in de richting van toekomstbestendigheid en grotere landelijke impact. Eind juni gaan de kunstobjecten het water op, waar hopelijk veel toeschouwers gaan zien wat Brabantse cultuur zo uniek maakt.

Website:

boschparade.nl

Tags: