Bart Hess

Het werk van Bart Hess bevindt zich op de grens van vormgeving, mode en beeldende kunst. In zijn werk laat hij object en lichaam met elkaar versmelten. 

Bart Hess is een nieuw type ontwerper. In plaats van tastbare en bruikbare producten te vervaardigen, ontwikkelt hij vanuit materiaalexperimenten concepten die in allerlei media en materialen tot uitdrukking komen. Met name in het begin van zijn carrière gebeurde dat middels foto’s en films. In dit deel van de tentoonstelling is te zien hoe de geheel eigen beeldtaal van Bart Hess zich in tien jaar heeft ontwikkeld.  

Het lichaam vormt altijd de basis, al ondergaat het allerlei vreemde behandelingen. Doordat het beeld tegelijkertijd echt en onecht (digitaal gemanipuleerd) oogt, ontstaat spanning in het werk. Hess vermengt het reële en het virtuele niet alleen ten behoeve van de visuele impact maar dwingt ons zo ook beter te kijken. 

Zijn beroemdste werk is waarschijnlijk de ‘Slime Outfit’ voor Lady Gaga, die zich vormt naar het lichaam van de draagster. Zijn werk was te zien in het Centraal Museum, Stedelijk Museum Amsterdam, Saatchi Gallery (Londen), The Institute of Contemporary Arts (Singapore) en in het Stedelijk Museum Den Bosch.

Website:

www.barthess.nl

Genomineerde Brabant Cultuurprijs 2018

Tags: