Brabant C

Midden in de stad bouwen stadskunstenaar Lucas De Man en ontwerper Pascal Leboucq een nieuwe kunstinstallatie. Een toren van 20 meter hoog met daarin een wonderlijke theatrale queeste door een gangenstelsel. De tocht komt uit op het dak van een gebouw waar een uitzicht is over de hele stad.

What’s next in de wereld van Jazz & Beyond? Welke toptalenten staan klaar om internationaal door te breken? So What’s Next? is het frontrunner festival dat jaarlijks vernieuwende, succesvolle (jonge) jazz-artiesten presenteert.

Op diverse locaties in Eindhoven worden ruimtes ingenomen door kunstenaars, vormgevers en architecten. Deze plekken worden opengesteld voor publiek dat op deze wijze op een nieuwe manier kennis maakt met de stad.

Klanken van Oorsprong is een bioscoopdocumentaire, geproduceerd door Scarabeefilms uit Goirle. Scarabeefilms is een internationaal opererend filmproductiebedrijf dat zich bijna dertig jaar actief bezighoudt met het vervaardigen van creatief hoogwaardige documentaires voor bioscoop en televisie.

Vanaf 20 september 2016 toont Museum Helmond werk van Yinka Shonibare MBE in combinatie met een presentatie van de nabijgelegen textielfabriek Vlisco. Beide presentaties zijn nauw verweven: de Vlisco stoffen zijn een bron van inspiratie voor Shonibare.

Van 1 t/m 4 september presenteerde Parktheater Eindhoven de derde editie van theaterfestival Best of the Fest, met het beste dat de danswereld internationaal te bieden heeft: van ballet en moderne dans tot urban dance. Maar ook vernieuwende dans, soms in combinatie met (virtuele) technologie.

PopMonument: bijzondere artiesten op bijzondere locaties in Bergen op Zoom. Van een intiem optreden in een eeuwenoud monument tot een opkomend bandje in een bruine kroeg dat het publiek van z’n sokken blaast.

De internationale top van de hiphop scene wordt door WOO HAH! sinds 2015 naar de Spoorzone in Tilburg gehaald en speelt daarmee niet alleen Tilburg, maar de hele provincie in de internationale kijker.

Economia (een initiatief van Baltan Laboratories) is een nieuw driedaags festival dat op een diepgaande en speelse manier naar economie kijkt.