Technologie

Jalila Essaïdi is een kunstenares en onderneemster gevestigd in Eindhoven. Essaïdi is gespecialiseerd in moderne biotechnologie en biologische kunst.

Tineke heeft een passie voor verlichting en is de helft van het bureau Ontwerpduo. Samen Nathan Wierink zet ze jaarlijks een nieuwe collectie interieuraccessoires, meubels en verlichting neer die o.a. verkocht worden onder de labels Fest Amsterdam, Serax, Vij5, Made by Hand en Puik.

Glow is een festival waar high tech en high touch samenkomen door technologie en design slim te verbinden. Het festival trekt jaarlijks vele honderdduizenden bezoekers naar Eindhoven.

Het medialandschap is in sneltreinvaart aan het veranderen en juist daarom heeft VPRO per half april 2015 het Medialab op Strijp-S in Eindhoven geopend. Met het laboratorium wil VPRO sneller inzicht te krijgen in de nieuwste manieren waarop media worden gemaakt én genuttigd.

Culture Escape is een real life gaming experience in bijzondere Brabantse erfgoed locaties. Het doel? De verhalen van erfgoed en historische locaties aantrekkelijker en toegankelijk maken voor een breder publiek via storytelling en gaming.

Wat betekent het om mens te zijn in de context van robotica en artificial intelligence, en hoe kunnen we onderscheidende kwaliteiten behouden nu mens en machine gaan samensmelten?

In Brabant wordt de toekomst uitgevonden en vormgegeven; onze Brabantse designers en creatieven, ondernemers en start-ups verdienen dit internationale podium om de high-tech en high-touch krachten van de regio te boosten. In het ontwikkelproject Counterwave worden de kansen voor internationale samenwerking onderzocht.

De Maker Faire is de grootste Show (and Tell) op aarde: een gezinsvriendelijk festival waarbij uitvinding, creativiteit en vindingrijkheid centraal staan en waar makers en het publiek elkaar ontmoeten en inspireren.