Audiovisueel

De film is zowel op inhoudelijk als productioneel gebied goed ingebed in Brabant en heeft daarbij duidelijk nationale en zelfs internationale potentie. Het frisse scenario vol goede dialogen, de visie van Gieling, het overtuigend commitment van het makersteam, de cast en de gerealiseerde samenwerkingsverbanden zijn overtuigend dat met Poor Boy een goede artistieke film wordt neergezet.

Vera van Wolferen maakt gedetailleerde mini-scènes van papier, karton en hout. Haar inspiratie haalt ze uit haar dagelijkse omgeving. Haar kunstwerkjes vertellen een verhaal op zichzelf of worden verwerkt tot een animatiefilm.

Martin en Inge Riebeek leggen zich toe op beeldende en audiovisuele kunst. Een van hun bekendste werken is ‘The Essential’, een serie internationale videoportretten waarin de kunstenaars wereldwijd mensen vragen naar de zin van hun bestaan.

Frodo Kuipers maakt traditioneel handgetekende 2D animatiefilms, die verschillende (inter)nationale filmprijzen en nominaties wonnen. Zo werd ‘Bullet Time’ geselecteerd als Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie Animated Short Film.

Daan Jongbloed studeerde in 2013 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als documentaire-regisseur. Vanaf het begin van zijn studie werkte hij 8 jaar aan de docu ‘Boer Peer’, over het zeldzaam sobere leven van Peer Smulders.